IMG_1327

Ik ben Kim Speet-Boulengier. Ik ben getrouwd met Jeroen Speet, wij wonen in Almere samen met twee katten en Hollandse herder Rocky.

Ik ben opgegroeid in Broek in Waterland tussen de koeien en schapen. Zelf hebben wij altijd katten en honden gehad.

Mijn interesse in gedrag van honden is gekomen doordat wij (Jeroen en ik) problemen ondervonden met onze eerste Rottweiler, Diego. Diego kwam uit een asiel in Frankrijk en zijn eerste levensfase is onduidelijk gebleven. Wij kregen hem op de leeftijd (geschat) van zeven maanden en Diego leek bang voor alles. Gek genoeg is hij nooit bang voor ons geweest.

In mei 2014 is door omstandigheden zijn nest-zus Daisy bij ons komen wonen. Wat een gezellig gezin leek, ontaardde op een gegeven moment in een flinke vechtpartij. Hierna hebben wij de honden gescheiden van elkaar en probeerden wij de band tussen ons en tussen hen te herstellen. Het is sneller verwoest dan opgebouwd en dit ging in kleine stapjes. (blog: Diego en Daisy, hoe het begon….)

In de loop van de jaren heb ik heel wat workshops, cursussen en opleidingen gevolgd. Hierdoor is mijn interesse en inzicht in hondengedrag enorm gegroeid. Begin 2015 heb ik besloten hier meer mee te gaan doen en dit in te zetten voor de hond en de mens. Ik volgde de module “Ras en Gedrag” en de Instructeursopleidingen Deel 1, Deel 2 en Deel 3, aan de Martin Gaus Academie, welke ik met goed gevolg heb afgerond.  Vanaf september 2015 volgde ik de opleiding bij Calming Signs, volgens de methode van Turid Rugaas, op 13 november 2016 behaalde ik mijn diploma en ben ik kynologisch gedragsbegeleider (N.D.T.E. Niveau 5 Gedragsconsultant) In februari 2016 heb ik de basis opleiding voor Kynologisch masseur afgerond en op 01 oktober 2016 behaalde ik mijn diploma Kynologisch Masseur Gediplomeerd. Zowel Jeroen als ik zijn opgeleid tot instructeur zoekhonden (level 3) bij Scent Imprimt For Dogs (SFID).

Groetjes,

Kim Speet-Boulengier

Diego en Daisy 006

6 Thoughts to “Over mij”

 1. Annemieke Stoke

  Dank je wel voor je inzichten n Dokus, ook buiten de lessen om. We hebben inmiddels stapjes gezet en het lijkt beter te gaan. Blijven masseren (ontspanning) en onszelf oefenen in vooral negeren en op het juiste moment aandacht geven 🙂

  1. Hoi Annemieke,

   Dank je wel en graag gedaan. Samen leren en oefenen blijft leuk, jullie groeien samen en gaan samen vooruit!

   Groetjes,

   Kim.

 2. Sandra van Luijk

  En dat je veel weet, is een feit! Wat een leerzame avond was het, dank hiervoor!

  1. Hoi Sandra,

   Dank je wel en graag gedaan. Samen leren blijft leuk!

   Groetjes,

   Kim.

 3. Wat leuk dat je je ‘honden-leven’ een serieuzer tintje aan het geven bent! Ik ga je wat dat betreft zeker volgen en kijk uit naar jouw bevindingen. Succes ermee!

  1. Dank je wel Chantal…wie weet kom ik een keer bij je masseren!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.