Hondenmassage

Een massage heeft vele voordelen voor uw hond. kim-massage-herder-3

Massage geeft een ontspannend gevoel. Massage stimuleert de doorbloeding en voert afvalstoffen versnelt af. Massage verlicht stress en het probleemgevend gedrag van uw hond kan verminderen.

Massages zijn bedoeld voor alle honden;

  • Gezonde honden (voor de ontspanning)
  • Voor honden die veel sporten (doorbloeding verbeteren, spieren ontspannen, blessures voorkomen en sneller herstel van het lichaam van de hond)
  • Honden die net geopereerd zijn (ondersteuning bieden in herstel en eventueel littekenweefsel soepel maken)
  • Herplaatsers (die een band met de nieuwe eigenaren moeten opbouwen, angsten moeten overwinnen en vertrouwen in de omgeving moeten krijgen)
  • Oudere honden (spieren soepel houden, afvoer van afvalstoffen en afgifte van hormonen en neurotransmitters, en zelfs pijnvermindering van spieren en gewrichten)

Massage kan als onderhoudsbeurt gegeven worden, om gedrag positief te beïnvloeden en om de vertrouwensband te versterken.

Doordat wij bij Dogsunderstood zijn opgeleid tot gedragsbegeleider kunnen wij de massages hierbij inzetten om het gedrag van uw hond te verbeteren.

Vaak moeten honden wennen aan massages. Daarom beginnen wij met bewust aanraken. Hierdoor kan de hond wennen aan een andere benadering van de handen, welke warmte afgeven en welke op een andere manier hem/haar aanraken dan bij gewoon aaien of aanraken van de eigenaar.

Als eigenaar kunt u ook verschillende massagegrepen aangeleerd krijgen om uw hond ook op andere momenten “bij u terug” te halen, of om deze een korte massage te geven.

Bewuste aanraking wordt ingezet bij honden die hyperactief zijn, gedragsproblemen vertonen, onrustig zijn of reactief zijn. Deze honden zijn veelal alleen met hun hoofd bezig en hun lijf reageert daar sterk op.

Door uitvallen en hyperactief te zijn, worden het lijf en de spieren overbelast. Door bewuste aanraking leert de hond “uit zijn hoofd te gaan en in zijn lijf te komen”. De basis voor het wegnemen van probleemgedrag is het wegnemen van de lichamelijke spanning.

Veelal zijn meerdere sessies nodig om de hond goed te kunnen helpen.

Wij letten goed op alle signalen die de hond afgeeft, voor en tijdens de massage. De hond wordt nergens toe gedwongen. Als een massage niet direct lukt, dan krijgt de eigenaar grepen aangeleerd om de hond zelf aan te leren dat bewust aanraken oké is. Dit helpt de hond en in een later stadium gaan wij dan verder met de behandeling.

Dogsunderstood komt bij u thuis, zodat de hond in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven. Lijkt het u beter dat de hond juist wel in een vreemde omgeving wordt gemasseerd, dan kan dit ook.

Overige massages:

Gericht op specifieke problemen, zoals bij herplaatsers, oudere (senioren) honden, worden in overleg met u vastgesteld.

Voor de voorwaarden, klik op: Algemene voorwaarden massages

Voor vragen en inschrijvingen, klik op:  Aanvragen inschrijfformulier

Logo Dogs Understood Regis