Mijn naam is Wendy van Saane,

Mijn prachtige herder heet Zoë.

Honden zitten in mijn DNA. Ik groeide op met honden. Zodra ik op mijzelf ging wonen, kwam de eerste eigen hond er gezellig bij. Hoewel ik kunstgeschiedenis en archeologie ben gaan studeren, bleven honden een rode draad in mijn leven. In 2003 heb ik mijn honden trim-diploma’s gehaald en samen met mijn zus de trimsalon Club Pet gestart.

Mijn interesse ging vooral uit naar de gezondheid van huid en vacht en ik ben mij daarin verder gaan specialiseren. Bij het asiel in Utrecht heb ik op vrijwillige basis honden getrimd en geholpen met het inrichten van een functionele trimruimte. Daarnaast had ik een aantal jaar een vacht- en huidspreekuur bij dierenarts Copijn in Utrecht.

Met mijn eigen honden heb ik altijd met plezier honden-cursussen gevolgd. Ik heb het Kynologisch instructeur diploma gehaald en geef zelf gehoorzaamheidslessen bij de Hondenvereniging Zeewolde.

Zoë is de inspiratie geweest om mijn Kynologisch Instructeur Neuswerk diploma te halen. Zoë is een herder-mix: Duitse herder en Mechelse herder. Om haar op een plezierige en gezonde manier een beetje energie te laten verbranden, ben ik speurlessen gaan volgen. Zo kwam ik in aanraking met de geweldige mogelijkheden van de hondenneus.

Ik kijk er naar uit om de speurders van Dogsunderstood te ontmoeten!

Groetjes Wendy