Tracking & trailing bij Dogsunderstood

Veel mensen willen “speuren” met hun hond. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan worden aangeleerd.

Graag leggen wij onze tracking & trailing manier uit zodat u de verschillende manieren kunt vergelijken en kunt beslissen waar u wilt gaan “speuren” met uw hond.

Tracking & trailing is gebaseerd op de aanleermanieren van SIFD.

Het einddoel is dat de hond een spoor kan lopen van een onbekende sporenloper en dat hij hierbij de voetstappen van deze sporenloper volgt. Wanneer de hond dit goed is aangeleerd, weet jij, als geleider, precies wanneer de hond van het spoor af is, en wanneer hij er nog op zit. De hond zal veel minder snel een ander spoor gaan volgen omdat de verwachting van de hond is dat er op het spoor beloont kan/zal gaan worden met hetgeen wat hem het meeste motiveert (speeltje, voer).

Het is dan ook fijn als je hond gemotiveerd is op voer of een speeltje. Een extra losse oefening kan zijn dat je je hond leert verwijzen op een target, dit hangt af van de snelheid van je hond op het spoor.

Zoals u leest is dit niet hetzelfde als mantrailing (iemand laten zoeken in het bos die net verstopt zit) of onze “gewone” manier van speuren. Kort gezegd; Bij het “gewone” speuren speurt de hond veel meer op “airscent” wat afkomstig is van de schilfers van de sporenloper. Schilfers waaien en spoelen weg en hierdoor kan de hond makkelijker op een ander spoor overgaan zonder dat de geleider het door heeft.

De tracking methode vraagt veel van u als geleider.

Het is een proces wat minder snel gaat, maar waarbij een gedegen basis wordt gelegd. Het is natuurlijk wel zo dat u tijdens het hele proces fijn met uw hond bezig bent, deze heel veel leert en jullie samen later hele mooie sporen kunnen lopen.

Tijdens dit proces staat uw instructeur Marjolijn Verbraak voor u klaar. Zij verzorgt de lessen welke altijd op maat gemaakt zijn.

De theorie wordt in de lessen behandeld en u kunt altijd voor vragen bij Marjolijn terecht.

De lessen zijn om de week, duren een half uur en zijn 1 op 1. Maatwerk dus!

Deze lessen worden gegeven in Almere.

 

                           

                                        

 

Voor de voorwaarden, klik op: Algemene voorwaarden Tracking lessen

Voor vragen en inschrijvingen, klik op:  Aanvragen inschrijfformulier